Hyvinvointi
26.10.2022

Gallup:

Mikä luo sinulle hyvinvointia töissä?

Jyty-lehti teki M/S Jyty 2022 - hyvinvointia aalloilla -risteilyn osallistujille hyvinvointiaiheisen gallupin.

Teksti: Jaana Parkkola Kuvat: Jaana Parkkola

1) Mikä luo sinulle hyvinvointia töissä?
2) Miten Jyty pitää hyvinvoinnistasi huolta? Mitä voisimme tehdä paremmin?

 

Johanna Haapalainen, 33, koulunkäynninohjaaja, Tornio, Jyty Lounais-Lappi

1) Työpaikan hyvä tsemppihenki luo hyvinvointia. Lisäksi tässä työssä merkityksellisyys korostuu: teemme yhdessä työtä lasten ja nuorten hyväksi. Työnantaja huolehtii myös hyvinvoinnistamme.

2) Hyvinvointi-ilta oli tosi onnistunut, sen kaltaisia tilaisuuksia voisi olla useammin. Myös hyvinvointiaiheiset webinaarit ovat olleet hyviä. Olemme Lounais-Lapin porukalla kokoontuneet yhdessä katsomaan niitä.

 

Pirjo Boman, 62, mediaohjaaja, Lahden pääkirjasto, Jyty Lahti

1) Hyvät työkaverit ovat ehdottomasti hyvinvoinnin perusta. Lisäksi se, että on mielekkäitä työtehtäviä ja riittävästi aikaa niiden tekemiseen.

2) Koko Jyty-yhteisö ja muut Jytyn jäsenet ovat tärkeitä. Liitossa ja aluetoimistossa on erittäin avuliasta väkeä ja aina saa apua kysymyksiin. Liiton yhteiset tilaisuudet ja koulutukset ovat arvokkaita yhteishengen kannalta.

 

Ann-Mari Lehtinen, 56, sihteeri, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Jyty Lahti

1) Hyvinvointia ovat hyvät työkaverit, turvallinen työympäristö sekä vaihtelevat ja haasteelliset työtehtävät. On hyvä päästä välillä haastamaan itseään.

2) Jytyssä on hyvä yhteishenki – me ollaan me! Toivoisin lisää valtakunnallisia tilaisuuksia, joissa pääsisi tutustumaan muiden yhdistysten väkeen.

 

Tero Ylikylä, 59, työtön, Pori, Neuvonta-alan Toimihenkilöt – NEUVO

1) Oma osaaminen ja onnistuminen työtehtävissä ovat työhyvinvoinnin perusta. Esimerkiksi asiakkaan ongelmien ratkaiseminen siivittää työtyytyväisyyttä. Myös myönteisen ja rakentavan palautteen saaminen on tärkeää.

2) Rakentava liiton esiintyminen julkisuudessa tuo jäsenistölle turvallisuuden tunnetta. Tässä Jyty on onnistunut mielestäni hyvin. Jäsenet kaipaavat tietoa siitä, mitä liitossa tehdään. Yhteiset tilaisuudet luovat yhteisöllisyyttä.

 

Kati Koskinen, 48, koulunuorisotyöntekijä, Piikkiön yhtenäiskoulu, V-S Jyty

1) Töissä hyvinvointia luovat erityisesti lapset ja nuoret, joiden kanssa työskentelen. Lisäksi on tärkeää päästä vaihtamaan päivittäin ajatuksia työkavereiden kanssa, välillä ihan muustakin kuin työstä. Olen mukana Kaarinan kaupungin Ryhti-ryhmässä, joka järjestää työntekijöille aktiivista hyvinvointitoimintaa.

2) Liitto tekee jo nyt tosi paljon: hyvinvointipäivät ja esimerkiksi Jyty-kahvit ovat hyviä tilaisuuksia, joissa tapaa paljon muita jytyläisiä. Myös yhdistystasolla on paljon tapahtumia. Pienet jutut ovat tärkeitä: se, että muistetaan omia jäseniä ja järjestetään tapaamisia. Tämä on ihmisläheinen liitto.

 

Emil Heimo, 25, lastenkodin ohjaaja, Pelastakaa Lapset, Jyty Metropoli

1) Työkaverit ja työyhteisö ovat avainasemassa. Avoin keskustelukulttuuri on tärkeää, jotta voi jakaa ajatuksia niin hyvällä kuin huonolla hetkellä. Tarvitaan myös hyvää johtamista, joka näkyy esimerkiksi siinä, että työlistat ovat tasapuolisia ja työvuorotoiveet otetaan huomioon.

2) Liiton tapahtumat ovat hyviä, koska niissä pääsee verkostoitumaan samanhenkisten ihmisten kanssa. Liitosta on saanut aina myös apua kysymyksiin. Nuorille jäsenille suunnattuun toimintaan ja jäsenhankintaan pitäisi panostaa. Yhdistystoimintaa on sanoitettava nuoria kiinnostavalla tavalla.

Lue myös: Jäsenristeily lastasi laivan lähes tuhannella jytyläisellä

Lue myös: Risteilyllä puhuneen Anna perhon 5 vinkkiä muutokseen

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.