Ajankohtaista
24.09.2020

Jyty-vaalit 2020

Äänestä ja vaikuta liittosi toimintaan!

Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa oman ammattiliittosi Jytyn päätöksentekoon. Jytyssä järjestetään liittovaltuuston vaalit 25.9.–8.10.2020. Äänestäminen Jyty-vaaleissa tapahtuu helposti sähköisen vaalijärjestelmän kautta. Jokaisella jäsenellä (ei kannatusjäsen) on käytössään yksi ääni, ja äänestäminen tapahtuu oman vaalipiirin vaalissa. Eniten ääniä saaneet tulevat valituksi.

Äänestäminen

Äänestäminen Jyty-vaaleissa tapahtuu helposti sähköisen vaalijärjestelmän kautta. Vaalijärjestelmä on internetselainpohjainen ja helppokäyttöinen. Äänestäminen onnistuu kätevästi tietokoneella, tabletilla tai matkapuhelimella. Ainut vaatimus on internetyhteys. Äänestysaika alkaa 25.9.2020 klo 08.00 ja päättyy 8.10.2020 klo 20.00. Äänestysaikaa on kaksi viikkoa.

Vaalijärjestelmä on rakennettu siten, että vaalisalaisuus säilyy. Eli kukaan ei pysty selvittämään ketä kukin on äänestänyt. Tunnistautuminen vaalijärjestelmään tehdään jäsennumerolla ja syntymäajalla (ppkkvv). Jäsenyyden on oltava voimassa, jotta voi kirjautua järjestelmään ja suorittaa äänestyksen.

Äänestysaika alkaa 25.9.2020 klo 08:00 ja päättyy 8.10.2020 klo 20:00.

Jokaisella jäsenellä (ei kannatusjäsen) on käytössään yksi ääni, ja äänestää voi vain oman vaalipiirin vaalissa. Valtakunnallisten yhdistysten jäsenet äänestävät siinä vaalipiirissä, jossa heillä on jäsenrekisteriin merkitty kotipaikka. Jyty-vaalit käydään enemmistövaalina, eli vaalipiirissä eniten ääniä saaneet tulevat valituksi liittovaltuutetuiksi (niin moni kuin paikkoja on vaalipiirissä). Vaalipiireittäin valitaan myös yleisvarajäsenet. Yleisvarajäseniksi valitaan samasta vaalipiiristä seuraavaksi eniten ääniä saaneet ehdokkaat äänimäärän mukaisessa järjestyksessä. Yleisvarajäseniä valitaan puolet siitä määrästä, mikä vaalipiirissa valitaan varsinaisia valtuutettuja.

Äänioikeus ja vaalikelpoisuus Jyty-vaaleissa määräytyy 1.6.2020 jäsenmäärätilanteen mukaan. Kyseisenä päivänä Jytyn työvoimajäsenenä olevat ja jäsenvelvoitteensa suorittaneet saavat äänioikeuden vaaleissa.

Sähköinen äänestysjärjestelmä: https://vaalit.jytyliitto.fi/

Jyty-vaalien ehdokasgalleria

Voit tutustua vaaleissa ehdolla oleviin henkilöihin ehdokasgalleriassa, jonne on kerätty vaalipiireittäin tietoa kaikista ehdokkaista kuvineen. Ehdokasgalleria

Jyty-vaaleissa on helppo äänestää sähköisessä vaalijärjestelmässä kännykällä, tabletilla tai tietokoneella.

Vaalitulos

Sähköisen äänestyksen päätyttyä vaalin tuloksen vahvistaa liittohallitus 9.10.2020 kokouksessaan. Vaalista laaditaan liittohallituksen pöytäkirja, josta käy ilmi menettely, äänten laskenta ja tulos sekä tehdyt valinnat. Vaalien tuloksesta tiedotetaan kokouksen jälkeen.

Kaikkien Jyty-vaaleissa äänestävien kesken arvotaan neljä (4) kappaletta 100 euron arvoisia S-ryhmän lahjakortteja.

 

Viestintä

Viestintäkanavina käytetään kaikkia Jytyn käytössä olevia kanavia, kuten nettisivuja, uutiskirjeitä, Jyty-lehteä ja sosiaalista mediaa. Seuraa siis Jytyn viestintää ja löydät varmasti tietoa vaaleista.

Jytyn nettisivuille on tehty oma Jyty-vaalit-sivusto, jonne kootaan kaikki tarvittava tieto vaaleihin liittyen helposti yhteen paikkaan. Samassa osiossa on myös ehdokasgalleria, jossa jokainen ehdokas pääsee esittäytymään ja äänestäjät voivat vertailla ehdokkaita tehdessään äänestyspäätöstä. Tutustu vaalisivustoon: www.jytyliitto.fi/jytyvaalit 

 

Lisätietoja

Ari Sauros, järjestöjohtaja

puh. 0400 343 424, ari.sauros@jytyliitto.fi

 

Iris Länsilahti, suunnittelija

puh. 050 516 8078, iris.lansilahti@jytyliitto.fi

Jyty-vaalien aikataulu

29.5. Ehdolleasettumisaika Jyty-vaaleissa alkoi

1.6. Päivämäärään mennessä liittyneet Jytyn jäsenet ovat vaalikelpoisia ja äänioikeutettuja

11.9. Ehdolleasettumisaika Jyty-vaaleissa päättyi

24.9. Jyty-lehden vaalinumero ilmestyy

25.9. Sähköinen äänestys Jyty-vaaleissa alkaa

8.10. Sähköinen äänestys Jyty-vaaleissa päättyy

9.10. Jyty-vaalien tuloksen vahvistaminen ja julkistaminen

Äänestysohjeet

1. Lue ensin nämä ohjeet huolellisesti alusta loppuun!

2. Kirjaudu äänestysjärjestelmään seuraavasti:

käyttäjätunnus = jäsennumerosi (löytyy jäsenkortistasi) ja salasana = syntymäaikasi (ppkkvv)

Jäsennumeron löydät myös kirjautumalla Jytyn jäsenen sähköiseen asiointipalveluun Jässäriin ja menemällä siellä kohdasta ”Jäsentiedot” kohtaan ”Henkilötiedot”.

Mikäli et vieläkään pääse kirjautumaan, ota puhelimitse yhteys Jytyn jäsenrekisteriin, puh. 020 789 3720 (ma–pe 9–15).

3. Paina oman alueesi vaalin kohdalta ”Äänestä”. Valtakunnallisten yhdistysten jäsenet äänestävät siinä vaalipiirissä, jossa heillä on jäsenrekisteriin merkitty kotipaikka.

4. Voit katsoa ehdokkaista tarkempia tietoja painamalla ehdokkaan kohdalta ”Esittely” tai menemällä Jytyn nettisivujen ehdokasgalleriaan.

5. Valitse ehdokkaiden joukosta se henkilö, jota haluat äänestää ja paina ehdokkaan kohdalta Äänestä.

6. Vahvista vielä lopullinen valintasi painamalla valitsemasi ehdokkaan kohdalta ”Vahvista äänesi”.

Sähköinen äänestysjärjestelmä:

https://vaalit.jytyliitto.fi/ 

Liittovaltuuston paikkamäärät

Jytyn liittovaltuustoon valitaan 37 jäsentä neljästä eri vaalipiiristä. Vaalipiirien paikkajako on seuraavanlainen:

Pohjois-Suomen alue: 7 paikkaa

Itä-Suomen alue: 10 paikkaa

Etelä-Suomen alue: 10 paikkaa

Länsi-Suomen alue: 10 paikkaa

Jaa artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.